ექსპერტთა შეფასება

დაგემოვნება... შეფასება... აღიარება...



ლევან კობიაშვილი
საქართველოს კულინარიის ასოციაციის პრეზიდენტი



თაფლის დისტილატი ჩემთვის აღმოჩენაა, პირველად რომ დავაგემოვნე ეს იყო ვაუ... მაგარია, საოცრება! უცებ მომაწვა რაღაცეების კეთების და შეხამების მუზა ამა თუ იმ დესერტზე. ფეერვერკები ჰქონდათ ჩემს გემოვნურ რეცეპტორებს. უნიკალურია თავისი თვისებებით, გემო, ალკოჰოლის სირბილე, არომატები, თუნდაც სამკურნალო და ა.შ. მოკლედ რომ ვთქვა წამალია. მიხარია, ამაყი ვარ ასეთი ხარისხიანი, მაგარი, საოცარი და თანაც ქართული პროდუქცია რომ ჩნდება ქვეყანაში. უღრმესი მადლობა „მიდამოს“, მის დამფუძნებლებს და შემქმნელებს.


შალვა ხეცურიანი
საქართველოს სომელიეთა ასოციაციის თავმჯდომარე






საინტერესო წამოწყებაა. სწორი მიდგომით. შთამბეჭდავი არომატებით და გემოთი. ბრავო გიგა და ზაზა!    


ქეთი მელაძე
საქართველოს HoReCa-ს ფედერაციის თავმჯდომარე



საუკეთესო თაფლის სასმელი მსოფლიოში, რომელიც არასდროს დაგავიწყებს თავს.    


ირაკლი ჩოლობარგია
ღვინის ეროვნული სააგენტოს მარკეტინგის დეპ-ის უფროსი



მიდამო, რომ პირველად გავსინჯე არ დავიჯერე ასეთი სრულყოფილების მიღწევა თუ იყო შესაძლებელი. ეს სასმელი, გამოხდილი თაფლი (თაფლი და არა ფიჭა) გამოირჩევა პირველ რიგში სისუფთავით, როგორც არომატებში, ასევე გემოში. შეგრძნება იმისა, რომ სრულყოფილ თაფლს აყოლებთ სრულყოფილ და სასიამოვნო ალკოჰოლურ ნახადს, დიდხანს გყვება. მეტი რა გვინდა - ერთი პატარა 40 მლ-იანი ჭიქა, მთელი დღე ...


მაკა თარაშვილი
WFTGA. საქართველის სომელიეთა ასოციაციის ასოცირებული სომელიე. ღვინის ექსპერტი.



ოოოოო მე და არაყი და მსგავსი მაღალი ალკოჰოლის შემცველი სასმელები??? მაგრამ ეს არის იცით როგორი??? ეკლესიაში სანამ სანთელს დაანთებ რომ დაყნოსავ და სუნთქვა რომ არ გყოფნის...ფიჭას რომ გასინჯავ, სულსწრაფობისგან ბევრი რომ მოგივა და ყელს რომ ჩაგწვავს 😁 აი ესეთია ეს თაფლის დისტილატი ..ჭაჭის ქვეყანაში რას უნდა გავეკვირვებინე? მე მაღალ ალკოჰოლური სასმელის მოყვარული არ ვარ. „მიდამომ" მოახერხა ჩემი მოხიბვლა...პირველად რესტორან ბარბარესთან შემომთავაზეს, გავრისკე და გავსინჯე; მახსოვს ღიმილით და თავაზიანად შემისწორეს - თაფლის არაყი არ არის, თაფლის დისტილატია როგორც უკვე გითხარითო...ნაზი იყო, სურნელოვანი, მაღალი ალკოჰოლი და ხავერდოვნება პიკანტურ ინტრიგას ქმნიდა გემოს რეცეპტორებისთვის...რაღაც არ იყო ისე მარტივად როგორც ყოველთვის ვფიქრობდი ჭაჭა-არაყთან დაკავშირებით...


ნატა ბარნაბიშვილი
ღვინისა და კულინარიული ტურიზმის აკადემიის დამფუძნებელი



ისეთი თაფლის არომატია, თავბრუს დაგახვევს, შეგაყვარებს, მოგეფერება და დაგიმეგობრებს.